Press "Enter" to skip to content

Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista helpottaa muuton yhteydessä tehtävien tärkeiden askareiden kanssa. Sähkösopimuksien selvittäminen on yksi tärkeimpiä asioita, joita muuttajan muistilistalle tulee kirjoittaa.

sähkönkilpailuttaminen - muutto

Muuton yhteydessä tulee väistämättä asioitua sähköyhtiön tai sähköyhtiöiden kanssa. Asuntoa vaihtaessa pitää hoitaa monia asioita eri organisaatioiden kautta – väestörekisteriin tulee ilmoittaa uudet tiedot, laajakaista tulee siirtää uuteen asuntoon ja vakuutusyhtiön kanssa pitää katsoa kotivakuutukset uuteen asuntoon. Yksi tärkeimmistä muuton yhteydessä tehtävistä asioinneista on sähkösopimuksen tekeminen. Tässä muuttajan muuttolista sähkön osalta:

 • Vertaile sähkötuotteet

  Vertaile vaihtoehtoiset sähkötuotteet hyvissä ajoin ennen muuttoa. Tarjolla on lukuisia eri vaihtoehtoja, joista toiset sopivat paremmin kuin toiset juuri uuteen asuntoosi. Päätä haluatko yleis-, kausi- tai yösähköä. Mieti myös tuulivoiman hyödyntämistä sähkösopimuksessasi.

 • Sähkön kilpailuttaminen

  Suorita kilpailutus vaihtoehtojen välillä myös hyvissä ajoin, niin tiedät, millaista sähköä uuteen asuntoon haluat. Sähkön kilpailuttaminen ei ole mielekästä hätiköiden, sillä tällöin et ehdi pohtia ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

  Katkaise vanhan asunnon sähkösopimus ja tee uuteen asuntoon sopimus ennen muuttoa!

 • Tee sähkösopimus ajoissa

  Kolmas asia muuttajan muistilistalle: Tee sähkösopimus vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin voit olla varma, että uudessa asunnossa on sähköt valmiina. Tyypillisesti uuden sähkösopimuksen saa voimaan muutamassa päivässä, jos asunnossa on jo valmiina sähköt. Uudisasunnon kohdalla sähköliitosten rakentaminen voi kestää kuukauden, joten tällöin pitää olla vieläkin aikaisemmin liikkeellä.

 • Lopeta vanha sopimus

  Kannattaa muistaa lopettaa vanha sopimus, sillä sähkösopimus on voimassa jatkuvasti, jos sitä ei suljeta. Sinä maksat myös sähkölaskut, jos vanhan asuntosi uusi asukas ei tee sähkösopimusta, etkä ole itse katkaissut sopimusta.

Näiden asioiden hoitaminen on välttämätöntä, jos vaikeuksilta halutaan välttyä muuton yhteydessä. Muuttajan muistilista helpottaa, joten sitä kannattaa käyttää!

Tutustu myös Kuluttajaviraston muistilistaan muuttajille!