Press "Enter" to skip to content

Sähkön hintavertailu

Sähkön hintavertailu – Kilpailuta sähkö

Sähkön hintavertailu säästää selvää rahaa!

Sähkön hintavertailu

Sähkön hintavertailu on hyvin tärkeää. Nopea vertailu voi säästää vuodessa kymmeniä tai jopa satoja euroja.

Kaikkein laajimman ja tarkimman sähkön hintavertailun tarjoaa Energiamarkkinavirasto, jossa vertailua on mahdollista tehdä suoraan oman kotipaikan mukaan. Lomakkeelle syötetään postinumeron ja vuosikulutuksen lisäksi siirtotariffi, mittaustapa ja sopimustyyppi. Tuloksena palvelu tuottaa erittäin laajan taulukon eri sähköntarjoajista vuosihintoineen. Koska pelkkä hinta ei ole monelle ainoa peruste sähkön hintavertailussa, taulukko tarjoaa myös sähkön tuottotavan: uusiutuvat energianlähteet, fossiiliset energianlähteet ja ydinenergia.

Energiavirasto on valtion virasto, joka valvoo sähkömarkkinalain noudattamista, maakaasumarkkinoita, päästökauppaa ja uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotukijärjestelmää. Tästä syystä energiamarkkinaviraston tekemään sähkön hintavertailuun voi luottaa erittäin hyvin. Tieto on erittäin todennäköisesti ajantasaista ja kaikki pienemmätkin toimijat on otettu huomioon. Myös sähköyhtiöt tarjoavat sivuillaan hintavertailua jonka kautta voit kilpailuttaa sähkösopimustasi. Usein hintoja verrataan valtakunnalliseen keskihintaan. Kilpailuta sähkö ja säästät tuntuvia summia!

Sähkön siirtohinta

Sähkön hinta koostuu itse käytetyn sähkön hinnasta ja sähkön siirtohinnasta. Käytetyn sähkön hinta on tietysti helposti ymmärrettävissä, mutta monelle yllätyksenä tulee sähkön siirtohinta. Sähkön siirtohinta riippuu täysin paikallisesta sähköyhtiöstäsi. Voit tehdä sähkösopimuksen minkä tahansa sähköyhtiön kanssa, mutta joudut silti maksamaan paikalliselle sähköyhtiöllesi siirtomaksua vieraan sähkön käytöstä. Joissain tapauksissa sähkön siirtohinta on huomattavan korkea, jonka takia halvinta sähköä tarjoava yritys ei välttämättä olekaan se edullisin vaihtoehto.