Press "Enter" to skip to content

Tuulisähkö

Tuulisähkö on uusiutuvaa, päästötöntä energiaa.

ekosähkö

Tuulisähköllä tarkoitetaan tuulivoimalla tuotettua sähköä. Valitsemalla tuulisähkön voit itse vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin. Valinnat ja kysyntä vaikuttaa siihen, mihin energiayhtiöt panostavat. Sähkönmyyjän täytyy tuottaa sen verran sähkö, mitä asiakas kuluttaa. Asiakas ei pysty suoraan valitsemaan, millä tavalla taloon tuleva sähkö on tuotettu, sillä se on täysin mahdotonta käytännön syistä. Sähkön erittely sähköverkossa ei ole mahdollista. Kun ostat tuulisähkö, niin itse asiassa vaikutat juuri siihen, miten energiayhtiö tuottaa sähköä.

Tuulisähkö Suomessa

Suomessa tuulisähkön osuus on vielä hyvin pieni, alle yksi prosentti (noin puoli prosenttia) kokonaiskulutuksesta. Matka merkittävään tuulivoiman määrään Suomessa on vielä varsin pitkä. Teoriassa Suomen pystyttäisiin rakentamaan tuulivoimaa vielä reilusti enemmän kuin mitä tällä hetkellä on. Puoli prosenttia voi kuulostaa varsin pieneltä määrältä ja valitettavasti se on aika pieni. Ihmiset voivat itse vaikuttaa tuulivoiman lisääntymiseen ostamalla tuulisähköä.

Uusiutuvien ja päästöttömien (tai mahdollisimman pienipäästöisten) energianlähteiden hyödyntäminen on kasvussa ja siihen pyritään koko ajan enemmän ja enemmän. EU maat ovat myös sitoutuneet vähentämään päästöjä tällä vuosikymmenellä tuntuvasti. Tuulisähkö on yksi ratkaisu, mikä auttaa tämän tavoitteen saavuttamisessa. Tuulivoiman tehokkuus kehittyy koko ajan ja tulevaisuudessa tuulisähkö tulee varmasti olemaan yksi tärkeimmistä energian tuotantomuodoista maailmassa.

Jos olet kiinnostunut siirtyä tuulisähkön tukijaksi, kannattaa sinun kilpailuttaa sähkösopimuksesi tai vaikka tehdä sähkösopimus itse suoraan netissä haluamasi sähköntoimittajan kanssa.